Η πιο φθηνή τριμμένη ντομάτα ή ντομάτα στον τρίφτη
Η πιο φθηνή τριμμένη ντομάτα ή ντομάτα στον τρίφτη ή και τριφτή ντομάτα όπως την γράφουν αρκετές φορές, σε συσκευασία των 500gr στα ελληνικά σούπερ μάρκετ είναι από τις πιο συνηθισμένες πρώτες ύλες για την μαγειρική για σάλτσες χωρίς κόπο. Βέβαια έχουμε κι άλλους δημοφιλείς τύπους συσκευασμένης ντομάτας για το ελληνικό νοικοκυριό όπως ο πελτές ντομάτας, ο ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας και οι ψιλοκομμένες ντομάτες, αλλά και λιγότερο δημοφιλείς όπως τα αποφλοιωμένα ντοματάκια ή ολόκληρες ντομάτες ή την περαστή ντομάτα στον μύλο. Για όλα αυτά θα αναφερθούμε σε επόμενες έρευνες αγοράς. Η πλάκα είναι ότι ακόμη τα σούπερ μάρκετ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν τις ντομάτες θα τις λένε ντομάτες ή τομάτες!
Η πιο φθηνή τριμμένη ντομάτα των 500gr 0,73 ευρώ – 7-1-2025
Η πιο φθηνή τριμμένη ντομάτα των 500gr
Η πιο φθηνές συσκευασίες για την τριμμένη ντομάτα των 500gr είναι η ΜΑΡΑΤΑ Ντομάτες τριμμένες 500gr 0,73€ /1,46€ τιμή κιλού που την βρίσκουμε στον Σκλαβενίτη και η GUSTONA | Τομάτα στον Τρίφτη 500g 0,73€ / 1,46€ τιμή κιλού που θα την βρείτε στον Βασιλόπουλο. Υπάρχει μια μεγάλη προσφορά για την Μπάρμπα Στάθης Ντομάτα Στον Τρίφτη 500gr από 1,14€ 0,74€ /1,48€ τιμή κιλού από το My Market αλλά δεν ξέρω για πόσο θα κρατήσει. Φθηνές επιλογές έχουν και το Baazar ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ 500G ΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ 0,78€ /1,56€ τιμή κιλού αλλά και το My Market με My Kouzina Τομάτες Στον Τρίφτη 500gr 0,78€ /1,56€ τιμή κιλού. Έχω δοκιμάσει και το ΜΑΡΑΤΑ και το ΜΥ ΚΟΥΖΙΝΑ και είναι μια χαρά. Δεν έχω δοκιμάσει την καινούργια μάρκα ιδιωτικής ετικέτας GUSTONA για τον Βασιλόπουλο που είναι διεθνές σήμα για 4 χώρες, τις Ρουμανία, Ελλάδα, Σερβία και Τσεχία αλλά θα δοκιμάσω και θα επανέρθω σε επόμενη έρευνα αγοράς καθώς πλέον είναι πολλά τα προιόντα στον Βασιλόπουλο με το brand GUSTONA.
Λίγα λόγια για την ντομάτα
Η ντομάτα (Solanum lycopersicum) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυχρησιμοποιημένα λαχανικά στην ελληνική και παγκόσμια κουζίνα. Αν και βοτανικά ταξινομείται ως φρούτο, χρησιμοποιείται κυρίως ως λαχανικό σε αμέτρητες συνταγές. Έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα, ζουμερή σάρκα και γλυκόξινη γεύση, η οποία ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία και τον βαθμό ωρίμανσης. Η ντομάτα είναι εξαιρετικά θρεπτική, καθώς περιέχει βιταμίνη C, κάλιο, φυτικές ίνες και λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων και ορισμένων μορφών καρκίνου. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε νερό, βοηθά επίσης στην ενυδάτωση του οργανισμού και στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Στην ελληνική κουζίνα, η ντομάτα είναι βασικό συστατικό σε πολλές παραδοσιακές συνταγές, όπως η χωριάτικη σαλάτα, η σάλτσα για τα ζυμαρικά, το μπριάμ, τα γεμιστά και όλα τα λαδερά και κοκκινιστά. Καταναλώνεται φρέσκια, ψητή, αποξηραμένη ή σε μορφή σάλτσας και πολτού. Η καλλιέργεια της ντομάτας είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε περιοχές με ζεστό κλίμα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ελληνικές ντομάτες ξεχωρίζουν για τη γεύση και το άρωμά τους, χάρη στο πλούσιο έδαφος και τον ήλιο της Μεσογείου. Με την υπέροχη γεύση, τη θρεπτική αξία και την πολυχρηστικότητά της, η ντομάτα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υγιεινής διατροφής και της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης.