Το πιο φθηνό ξύδι στα σούπερ μάρκετ
Το ξύδι είναι ένα απαραίτητο συστατικό στην ελληνική κουζίνα με δεκάδες χρήσεις και για σαλάτες και φαγητά, αλλά και ως καθαριστικό ή υλικό που διώχνει μυρωδιές. Σήμερα ψάχνουμε και το πιο φθηνό ξύδι στην κλασική συσκευασία των 400ml, αλλά και το πιο φθηνό μηλόξιδο. Ποια είναι τώρα η διαφορά τους μη με ρωτήσετε. Αν το ψάξετε θα βρείτε διάφορες πληροφορίες.
Ξύδι ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ Ερυθρό 0,35€/0,87€ τιμή ανά λίτρο στον ΚΡΗΤΙΚΟ – 28 Ιανουαρίου 2025
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ 390ML ΞΥΔΙ 0,35€/0,90€ τιμή ανά λίτρο στον BAZAAR – 28 Ιανουαρίου 2025
Φθηνό ξύδι
Ξύδι ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ Ερυθρό 0,35€/0,87€ τιμή ανά λίτρο στον ΚΡΗΤΙΚΟ
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ 390ML ΞΥΔΙ 0,35€/0,90€ τιμή ανά λίτρο στον BAZAAR
Ξύδι ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ Λευκό 0,39€/0,97€ τιμή ανά λίτρο στον ΚΡΗΤΙΚΟ
MrGrand Ξύδι 400γρ. 0,39€/0,98€ τιμή ανά κιλό στον ΜΑΣΟΥΤΗ
Φθηνό μηλόξιδο
ΑΒ | Μηλόξιδο 400ml 0,69€/1,73€ τιμή ανά λίτρο στον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ
ECONOMY Μηλόξιδο 400ml 0,69€/1,73€ τιμή ανά λίτρο στο MARKET IN
Το Μετόχι Μηλόξιδο 340ml 0,83€/2,44€ τιμή ανά λίτρο στο MY MARKET
Υπάρχουν και μεγαλύτερες συσκευασίες με συμφέρουσες τιμές. Τις περισσότερες από αυτέ τις διαθέτουν τα σούπερ μάρκετ BAZAAR.
Λίγα λόγια για το ξύδι
Το ξύδι είναι ένα φυσικό προϊόν που προκύπτει από τη ζύμωση διαφόρων υλικών, όπως το κρασί, τα φρούτα ή τα δημητριακά. Η βασική του σύσταση είναι το οξικό οξύ, το οποίο του προσδίδει τη χαρακτηριστική ξινή γεύση και τις ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες. Στην Ελλάδα, το ξύδι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες τόσο στη μαγειρική όσο και στην παραδοσιακή ιατρική. Το πιο γνωστό είδος είναι το ξύδι από κρασί, που παράγεται από κόκκινο ή λευκό κρασί και έχει πλούσιο άρωμα και γεύση. Άλλες δημοφιλείς ποικιλίες είναι το βαλσαμικό ξύδι, που ωριμάζει για χρόνια και έχει γλυκόξινη γεύση, και το μηλόξυδο, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία.
Το ξύδι είναι βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας, καθώς χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες, τουρσιά και μαρινάδες για κρέας ή ψάρια. Εκτός από τη γεύση που προσδίδει, δρα και ως φυσικό συντηρητικό χάρη στις αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Πέρα από τη μαγειρική, το ξύδι έχει και πολλές θεραπευτικές χρήσεις. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τον πονόλαιμο, τη ρύθμιση της πέψης και τη μείωση των φλεγμονών. Το μηλόξυδο, ειδικότερα, θεωρείται ωφέλιμο για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και την ενίσχυση του μεταβολισμού. Επιπλέον, το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό, καθώς διαλύει τα άλατα, απολυμαίνει επιφάνειες και εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές. Με την πολυδιάστατη χρήση του στη μαγειρική, την υγεία και την καθαριότητα, το ξύδι παραμένει ένα πολύτιμο προϊόν με διαχρονική αξία.