Το πιο φθηνό στραγγιστό γιαούρτι

Το πιο φθηνό στραγγιστό γιαούρτι στα σούπερ μάρκετ

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι από τα πιο αγαπημένα εδέσματα στο ελληνικό τραπέζι. Εκτός από την βάση για το κλασικό γιαούρτι με μέλι είναι και βασικό υλικό για το εθνικό τζατζίκι. Σήμερα ψάχνουμε το πιο φθηνό στραγγιστό γιαούρτι στα ελληνικά σούπερ μάρκετ στην συσκευασία του ενός κιλού (1gr). Εννοείται ότι αν βρούμε κάποια άλλη συσκευασία με φθηνότερη τιμή ανά κιλό θα την παρουσιάσουμε.

ΜΑΡΑΤΑ Γιαούρτι Στραγγιστό 10% 1kg 2,40€/2,40€ τιμή ανά κιλό στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ – 31 Ιανουαρίου

Το πιο φθηνό στραγγιστό γιαούρτι

Φθηνό στραγγιστό γιαούρτι

Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Γιαούρτι Στραγγιστό Ελληνικό 10% Λιπαρά 1kg. 2,33/2,33€ τιμή ανά κιλό στον ΜΑΣΟΥΤΗ

ΜΑΡΑΤΑ Γιαούρτι Στραγγιστό 10% 1kg 2,40€/2,40€ τιμή ανά κιλό στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

My Gusto Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1kg 2,50€/2,50€ τιμή ανά κιλό στο MY MARKET

ΑΒ | Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr 2,59€/2,59€ τιμή ανά κιλό στον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Τα στραγγιστά γιαούρτια υπάρχουν σε πλήρη λιπαρά 10% και σε ελαφριά λιπαρά 2%. Οι τιμές τους σχεδόν πάντα σε όλα τα ζευγάρια ανά εταιρεία είναι ίδιες. Δεν καταλαβαίνω όμως πως γίνεται να αφαιρούν 8% λίπος από ένα προϊόν και να εξακολουθούν να μας το πουλάνε στην ίδια τιμή. Σε αυτές τις τιμές των λιπαρών θα βρείτε διαφοροποιήσεις ακόμη και γιαούρτια με 0% αλλά και με  1,5% ή 5%. Στο γιαούρτι παίζει σημαντικό ρόλο η προσωπική γευστική προτίμηση. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά γιαούρτια γύρω στα 2,50 € να δοκιμάσετε, για να βρείτε ένα που σας αρέσει. Τα επώνυμα γιαούρτια συνήθως τα βρίσκουμε σε τιμές πάνω από 4€. Ενώ στις μικρότερες συσκευασίες πάνω κάτω οι τιμές τριπλασιάζονται.

Λίγα λόγια για το στραγγιστό γιαούρτι

Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και θρεπτικά γαλακτοκομικά προϊόντα, με μακρά παράδοση στην ελληνική διατροφή. Διαφέρει από το απλό γιαούρτι λόγω της διαδικασίας στράγγισης, η οποία αφαιρεί τον περισσότερο ορό γάλακτος, χαρίζοντάς του μια πιο πλούσια, κρεμώδη υφή και πιο έντονη γεύση. Παρασκευάζεται από διάφορα είδη γάλακτος όπως από αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, συμβάλλοντας στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της ενέργειας. Παράλληλα, περιέχει προβιοτικά, τα οποία ενισχύουν την υγεία του εντέρου και το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες Β, καθιστώντας το ωφέλιμο για τα οστά και τη συνολική υγεία.

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, χάρη στη μοναδική του γεύση και τη θρεπτική του αξία. Χρησιμοποιείται σε πολλές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, όπως το τζατζίκι, αλλά και ως βάση για γλυκά, smoothies και σάλτσες. Επιπλέον, καταναλώνεται σκέτο, με μέλι, φρούτα ή ξηρούς καρπούς, αποτελώντας ένα ιδανικό σνακ ή πρωινό. Η παγκόσμια απήχηση του ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού έχει οδηγήσει στη μαζική παραγωγή του από πολλές γαλακτοβιομηχανίες και στο εξωτερικό. Ωστόσο, το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του συνταγή και την πλούσια γεύση του. Σήμερα, θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά και πολυαγαπημένα γαλακτοκομικά προϊόντα στον κόσμο.