Τα πιο φθηνά βρασμένα κόκκινα φασόλια

Τα πιο φθηνά βρασμένα κόκκινα φασόλια στα σούπερ μάρκετ

Τα κόκκινα φασόλια είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία φασολιού, αλλά σήμερα δεν ψάχνουμε τα πιο φθηνά κόκκινα φασόλια για να τα μαγειρέψουμε αλλά ψάχνουμε έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα στην κλασική συσκευασία των 400gr. Είναι μια καλή πηγή για διάφορες συνταγές, εμένα μου αρέσουν να τα προσθέτω σε σαλάτες.

ECONOMY Φασόλια Κόκκινα 400gr 0,78€/1,95€ τιμή ανά κιλό στο MARKET IN – 2 Φεβρουαρίου 2025

Τα πιο φθηνά βρασμένα κόκκινα φασόλια στα σούπερ μάρκετ

Φθηνά βρασμένα κόκκινα φασόλια

ECONOMY Φασόλια Κόκκινα 400gr 0,78€/1,95€ τιμή ανά κιλό στο MARKET IN

MrGrand Φασόλια Κόκκινα 400γρ. 0,99€/2,48€ τιμή ανά κιλό στον ΜΑΣΟΥΤΗ

ΚΥΚΝΟΣ Φασόλια Κόκκινα 400gr 1,27/3,18€ τιμή ανά κιλό στο MARKET IN

Μου κάνει εντύπωση ότι το MARKET IN καταφέρνει και έχει τόσο φθηνά ιδιωτικής ετικέτας  κόκκινα φασόλια  σε κονσέρβα (και είναι και μια χαρά και χωρίς ζάχαρη, από που στο καλό τα φέρνει;) αλλά πουλάει φθηνά και τα επώνυμα ΚΥΚΝΟΣ και οι συνήθεις ύποπτοι στα φθηνά όσπρια, όπως είδαμε στο συγκεντρωτικό αφιέρωμα για τα πιο φθηνά όσπρια MY MARKET – ΚΡΗΤΙΚΟΣ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν εμφανίζονται πουθενά

Λίγα λόγια για τα κόκκινα φασόλια

Τα κόκκινα φασόλια (Phaseolus vulgaris) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή όσπρια παγκοσμίως, γνωστά για το βαθύ κόκκινο χρώμα τους, τη βουτυρώδη υφή τους και τη γήινη γεύση τους. Χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική, τόσο στη μεσογειακή όσο και στη λατινοαμερικάνικη αλλά και την ασιατική κουζίνα. Τα κόκκινα φασόλια αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για χορτοφάγους και vegans. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και αντιοξειδωτικά, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην καρδιαγγειακή υγεία και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κόκκινα φασόλια

Στην κουζίνα, τα κόκκινα φασόλια χρησιμοποιούνται σε πληθώρα συνταγών. Είναι βασικό συστατικό του μεξικάνικου τσίλι κον κάρνε, των ινδικών νταλ και των αμερικανικών ψητών φασολιών. Στην ελληνική διατροφή, προστίθενται σε σαλάτες, σούπες ή συνδυάζονται με ρύζι και λαχανικά, δημιουργώντας ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα. Για καλύτερη πέψη και μαλακή υφή, απαιτούν μούλιασμα για αρκετές ώρες πριν το μαγείρεμα. Βέβαια υπάρχει πάντα η λύση των έτοιμων βρασμένων κόκκινων φασολιών σε κονσέρβα, που από ότι βλέπουμε υπάρχουν και σε συμφέρουσες τιμές