Το πιο φθηνό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Το πιο φθηνό αλεύρι για όλες τις χρήσεις στα σούπερ μάρκετ

Το αλεύρι από σιτάρι είναι ένα απαραίτητο συστατικό στην ελληνική κουζίνα για πραγματικά πάρα πολλές χρήσεις και για αυτό ο πιο κοινός τύπος του ονομάζεται αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείς με αυτό το αλεύρι να φτιάξεις και αλευρόκολλα). Σήμερα ψάχνουμε το πιο φθηνό αλεύρι για όλες τις χρήσεις στα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

MrGrand Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1kg. 0,62€ τιμή ανά κιλό στον ΜΑΣΟΥΤΗ – 6 Φεβρουαρίου 2025

Το πιο φθηνό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Φθηνό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

MrGrand Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1kg. 0,62€ τιμή ανά κιλό στον ΜΑΣΟΥΤΗ

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ 1KG ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ Τ70% 0,65€ τιμή ανά κιλό στο BAZAAR

My Kouzina Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1kg 0,69€  τιμή ανά κιλό στο MY MARKET

ECONOMY Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις 1kg 0,69€ τιμή ανά κιλό στο MARKET IN

Η παραπάνω λίστα αφορά συσκευασίες του ενός κιλού, αν χρειάζεστε παραπάνω ποσότητα υπάρχουν και μεγαλύτερες συσκευασίες που η τιμή ανά κιλό είναι μικρότερη όπως για παράδειγμα ECONOMY Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Κατηγορίας Μ 5kg 2,99€/0,60€ τιμή ανά κιλό στο MARKET IN.

Λίγα λόγια για το αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, από ψωμί και κέικ μέχρι ζύμες, σάλτσες και τηγανητά. Είναι το πιο ευέλικτο είδος αλευριού και υπάρχει σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Παράγεται από σιτάρι και περιέχει μέτρια ποσότητα γλουτένης, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο τόσο για αφράτες όσο και για πιο σφιχτές ζύμες. Μπορεί να είναι λευκό ή ολικής άλεσης, με το πρώτο να προσφέρει πιο ελαφριά υφή και το δεύτερο περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Αλεύρι

Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι ιδανικό για ψήσιμο κέικ, μπισκότων, πιτών και ψωμιού, αλλά και για πηχτές σάλτσες και πανάρισμα τροφίμων. Ωστόσο, σε εξειδικευμένες συνταγές, όπως ψωμί με προζύμι ή αφράτα γλυκά, μπορεί να αντικατασταθεί από αλεύρι με υψηλότερη ή χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλουτένη, αντίστοιχα. Για σωστή αποθήκευση, πρέπει να διατηρείται σε δροσερό, ξηρό μέρος, κατά προτίμηση σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να αποφεύγεται η υγρασία και η ανάπτυξη εντόμων. Επίσης, καλό είναι να ελέγχεται η ημερομηνία λήξης, καθώς το αλεύρι μπορεί να αλλοιωθεί με τον καιρό. Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι το αλεύρι για όλες τις χρήσεις αποτελεί ένα αναντικατάστατο υλικό στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, προσφέροντας ευελιξία και εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια μεγάλη ποικιλία συνταγών.