Τα πιο φθηνά ντολμαδάκια στα σούπερ μάρκετ
Επειδή πλησιάζουμε στο ξεκίνημα της σαρακοστής και στην καθαρή Δευτέρα είπα να δούμε τι γίνεται με τα νηστήσιμα προϊόντα (αν και κανονικά σήμερα θα έπρεπε να βρούμε την πιο φθηνή σοκολάτα). Έχουμε ήδη βρει τους πιο φθηνούς γίγαντες σε κονσέρβα. Σήμερα ψάχνουμε τα πιο φθηνά ντολμαδάκια στα ελληνικά σούπερ μάρκετ.
Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Ντολμαδάκια Γιαλαντζί 280γρ. 1,69€/6,04€ τιμή ανά κιλό στον ΜΑΣΟΥΤΗ – 14 Φεβρουαρίου
Φθηνά ντολμαδάκια κονσέρβα
Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Ντολμαδάκια Γιαλαντζί 280γρ. 1,69€/6,04€ τιμή ανά κιλό στον ΜΑΣΟΥΤΗ
FARMER 280G ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ 1,69€/6,04€ τιμή ανά κιλό στο BAZAAR
ΑΒ | Έτοιμο Φαγητό Σε Κονσέρβα Ντολμαδάκια Γιαλαντζί 280 gr 1,95€/6,96€ τιμή ανά κιλό στον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ
Λίγα λόγια για τα ντολμαδάκια γιαλαντζί
Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, γνωστά για τη λεπτή τους γεύση και τα αρωματικά τους συστατικά. Πρόκειται για μικρά ρολά από αμπελόφυλλα, γεμισμένα με ρύζι, μυρωδικά και μπαχαρικά, χωρίς κρέας – εξού και η ονομασία “γιαλαντζί”, που στα τούρκικα σημαίνει “ψεύτικος”, δηλώνοντας ότι δεν περιέχουν κρέας. Φυσικά υπάρχουν και συνταγές με ρύζι και κιμά όπως και για τα γεμιστά. Όμως τα γνήσια ντολμαδάκια είναι τα σκέτα. Στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε διάφορες συσκευασίες ντολμαδάκια σε κονσέρβα, αλλά η πιο συνηθισμένη είναι αυτή των 280gr. Ένα έδεσμα ιδιαίτερα δημοφιλές την σαρακοστή.
Η προετοιμασία τους απαιτεί υπομονή και τέχνη, αλλά το αποτέλεσμα είναι ανεπανάληπτο. Τα αμπελόφυλλα βράζονται ελαφρώς για να μαλακώσουν, ενώ η γέμιση παρασκευάζεται με ρύζι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Κάθε φύλλο γεμίζεται με μια μικρή ποσότητα γέμισης και τυλίγεται προσεκτικά σε σφιχτό ρολό. Τα ντολμαδάκια τοποθετούνται στην κατσαρόλα σε στρώσεις, προστίθεται νερό και ελαιόλαδο, και σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Σερβίρονται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενα από λεμόνι ή ακόμα και γιαούρτι. Αποτελούν ιδανικό ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη νηστίσιμη κουζίνα. Παρόλο που προέρχονται από τη Μικρά Ασία και τη Μέση Ανατολή, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί έχουν εδραιωθεί ως κλασικό ελληνικό έδεσμα. Η γεύση τους είναι αρωματική, δροσερή και άκρως απολαυστική, ενώ το ελαιόλαδο προσδίδει τη χαρακτηριστική μεσογειακή νοστιμιά.