Άρνι

Το πιο φθηνό αρνάκι γάλακτος

Το πιο φθηνό αρνάκι γάλακτος στο σούπερ μάρκετ

Το αρνί και το κατσίκι γάλακτος είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα για την περίοδο του Πάσχα. Είτε γίνει σουβλιστό είτε μαγειρευτεί με άλλους τρόπους. Σήμερα ψάχνουμε το πιο φθηνό αρνάκι γάλακτος στα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

Αρνί Γάλακτος Ολόκληρο Ελληνικό με συκωταριά το Κιλό 11,48€ ανά κιλό στον ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ – 17 Απριλίου 2025

Το πιο φθηνό αρνάκι γάλακτος

Φθηνό αρνάκι γάλακτος

Αυτή είναι η πιο φθηνή τιμή που βρήκαμε. Και στο ολόκληρο αρνί και στο τεμαχισμένο. Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ κυμαίνονται εκεί γύρω στα 12 ευρώ αντίστοιχες είναι οι τιμές στην κεντρική αγορά. Στα χασάπικα οι τιμές φτάνουν πολύ ψηλότερα ακόμη και 18-19 ευρώ.

Λίγα λόγια για το αρνάκι γάλακτος

Το αρνάκι γάλακτος κατέχει ξεχωριστή θέση στο πασχαλινό τραπέζι των Ελλήνων και αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα της γιορτής της Ανάστασης. Η κατανάλωσή του την Κυριακή του Πάσχα έχει βαθιές ρίζες στην ελληνορθόδοξη παράδοση και συμβολίζει τη θυσία, την κάθαρση και τη νίκη της ζωής. Το αρνάκι γάλακτος είναι μικρής ηλικίας, τρυφερό και ιδιαίτερα ζουμερό, με απαλή γεύση και λεπτή υφή. Η επιλογή του συγκεκριμένου τύπου κρέατος γίνεται όχι μόνο για την ποιότητα και τη νοστιμιά του, αλλά και για τη σύνδεσή του με την έννοια της αγνότητας και της αναγέννησης, που αποτελεί κεντρικό μήνυμα του Πάσχα.

Άρνι

Η παρασκευή του ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή. Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, το αρνάκι ψήνεται παραδοσιακά στη σούβλα, με ξύλα ή κάρβουνα, περιστρεφόμενο αργά για ώρες ώστε να αποκτήσει τραγανή πέτσα και πλούσιο άρωμα. Σε άλλες περιοχές, μαγειρεύεται στον φούρνο με πατάτες, ρίγανη και λεμόνι, ή ακόμα και γεμιστό με ρύζι, συκωτάκια και μυρωδικά. Το πασχαλινό αρνί δεν είναι απλώς φαγητό. Είναι αφορμή για οικογενειακή συγκέντρωση, για τραγούδι, χορό και χαρά. Το ψήσιμο του αρνιού γίνεται συχνά στην αυλή ή στον κήπο, και αποτελεί ιεροτελεστία με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Ακόμα και σήμερα, παρά τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, το αρνάκι γάλακτος παραμένει αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού Πάσχα, συνδυάζοντας τη γεύση με το νόημα της παράδοσης και της γιορτής.