Κρεμμύδια

Τα πιο φθηνά ξερά κρεμμύδια

Τα πιο φθηνά ξερά κρεμμύδια στο σούπερ μάρκετ

Τα ξερά κρεμμύδια παρόλο που τρώγονται και σκέτα καθώς είναι ιδανικά για αποθήκευση χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα σχεδόν σε κάθε φαγητό συν το ότι είναι βασικό συστατικό της χωριάτικης σαλάτας. Σήμερα ψάχνουμε τα πιο φθηνά ξερά κρεμμύδια στα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

ΑΒ | Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου 0,85€ ανά κιλό στον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ – 7 Ιουλίου 2025

Τα πιο φθηνά ξερά κρεμμύδια

Φθηνά ξερά κρεμμύδια

ΑΒ | Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου 0,85€ ανά κιλό στον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Κρεμμύδια Κρεμμύδια Ξερά 0,85€ ανά κιλό στον ΚΡΗΤΙΚΟ

Κρεμμύδια Ξερά Ξανθά Ελληνικά Ποιότητα Α 0,90€ ανά κιλό στο MY MARKET

Λίγα λόγια για τα ξερά κρεμμύδια

Τα ξερά κρεμμύδια είναι ένα από τα πιο βασικά και ευρέως χρησιμοποιούμενα λαχανικά στην ελληνική και διεθνή κουζίνα. Πρόκειται για τον αποξηραμένο βολβό του φυτού Allium cepa, ο οποίος συλλέγεται όταν το φύλλωμα μαραθεί και η φλούδα έχει σκληρύνει, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δυνατότητα αποθήκευσης. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες ξερών κρεμμυδιών, όπως τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα. Κάθε τύπος έχει τις δικές του γευστικές ιδιαιτερότητες και χρησιμοποιείται ανάλογα με τη συνταγή. Τα κίτρινα κρεμμύδια έχουν πιο έντονη και γλυκιά γεύση όταν μαγειρευτούν, ενώ τα κόκκινα προτιμώνται συχνά ωμά σε σαλάτες λόγω του πιο ήπιου χαρακτήρα τους.

Κρεμμύδια

Τα ξερά κρεμμύδια είναι απαραίτητα στη μαγειρική. Αποτελούν τη βάση για σάλτσες, σούπες, μαγειρευτά και φαγητά κατσαρόλας. Χρησιμοποιούνται σοταρισμένα, καραμελωμένα, ψητά ή και βραστά. Η χαρακτηριστική τους γεύση ενισχύει τη νοστιμιά κάθε πιάτου. Εκτός από τη γεύση, τα ξερά κρεμμύδια προσφέρουν και διατροφική αξία. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και B6, ενώ περιέχουν και θειούχες ενώσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Η σωστή αποθήκευσή τους είναι σημαντική: διατηρούνται καλύτερα σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος, μακριά από πατάτες, ώστε να μην αναπτυχθεί υγρασία και μούχλα. Συνολικά, τα ξερά κρεμμύδια δεν είναι απλώς ένα καθημερινό συστατικό αλλά μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή και τη μαγειρική παράδοση κάθε χώρας.