Η πιο φθηνή ζάχαρη στα σούπερ μάρκετ
Η ζάχαρη παρόλο που ενοχοποιείται για πάρα πολλά δεν παύει να είναι απαραίτητο συστατικό για πάρα πολλά νοικοκυριά. Σήμερα αναζητούμε την πιο φθηνή ζάχαρη στα ελληνικά σούπερ μάρκετ στην συσκευασία του ενός κιλού (1kg).
SUDZUCKER Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg 0,73€ τιμή ανά κιλό στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ – 7 Φεβρουαρίου 2025

Η πιο φθηνή ζάχαρη στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και οι τρεις φθηνές συσκευασίες ζάχαρης στο MY MARKET
Φθηνή ζάχαρη
Στην ζάχαρη παρατήρησα τα εξής. Σαν σε συνεννόηση τα περισσότερα σούπερ μάρκετ δηλαδή τα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, MY MARKET, ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, BAZAAR την έχουν 0,75€ μάλιστα το MY MARKET έχει 3 διαφορετικές μάρκες στα 0,75€. Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν ακολουθεί και έχει την δική του ιδιωτική ετικέτα στα 0,80€. Πάντως θυμάμαι ότι όταν δούλευα ως έφηβος στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς ότι ζυγίζαμε και συσκευάζαμε ζάχαρη σε συσκευασίες του κιλού από μεγάλα 25 κιλα;30κιλα; Πάντως μπορούσα και τα σήκωνα.
Λίγα λόγια για την ζάχαρη
Η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα γλυκαντικά στον κόσμο. Παράγεται κυρίως από ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα και χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στη μαγειρική όσο και στη βιομηχανία τροφίμων. Η χημική της σύνθεση αποτελείται κυρίως από σακχαρόζη, έναν υδατάνθρακα που διασπάται σε γλυκόζη και φρουκτόζη κατά την πέψη, παρέχοντας ενέργεια στον οργανισμό. Έχει ουδέτερη γεύση και εξαιρετική διαλυτότητα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για ζαχαροπλαστική, ροφήματα και διάφορες μαγειρικές παρασκευές.

Η λευκή ζάχαρη προκύπτει από την επεξεργασία της ακατέργαστης ζάχαρης, κατά την οποία απομακρύνονται οι ακαθαρσίες και η μελάσα, δίνοντάς της το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα και την λεπτόκοκκη ή χονδρόκοκκη μορφή ή την μορφή σε κύβους που χρησιμοποιούν πολύ στον αραβικό κόσμο. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή γλυκών, κέικ, μπισκότων, σιροπιών, αλλά και για τη βελτίωση της γεύσης σε σάλτσες και ποτά. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση λευκής ζάχαρης έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2 και οι τερηδόνες. Για τον λόγο αυτό, πολλοί επιλέγουν εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες, όπως η καστανή ζάχαρη, το μέλι ή τα φυσικά γλυκαντικά.
Η σωστή αποθήκευσή της απαιτεί ένα ξηρό και δροσερό περιβάλλον, ώστε να αποφεύγεται η υγρασία και η δημιουργία σβόλων. Παρόλο που η ζάχαρη δεν έχει ημερομηνία λήξης, η ποιότητά της μπορεί να επηρεαστεί από την αποθήκευση. Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη αποτελεί βασικό υλικό σε πολλές συνταγές, προσφέροντας γλυκύτητα και ευχάριστη υφή σε τρόφιμα και ροφήματα, παρόλα τα ερωτήματα για την υγεία που έχουν τεθεί από την επιστήμη.

